Zeleninový talíř recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

250 g zeleného chřestu
250 g bílého chřestu
8 ředkviček
1 vodnice
4 malé nové brambory
2 šalotky
jarní cibulka
bylinky
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
kousek tuku na omaštění

Postup přípravy receptu

  1. U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme.

  2. Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také netřeba. Nakrájíme na kousky tak, aby se nám to vešlo do pařáku. Přidáme česnek nakrájený na plátky s šalotkou.

  3. Mírně osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření. Povrch můžeme poklást nakrájeným tukem (máslem).

  4. Vaříme na páře do změknutí cca 30 minut. Na talíři posypeme jarní cibulkou, čerstvou pažitkou, petrželkou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!