Zelný pekáč recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 menší hlávka zelí (zelí)
200 g tvrdého sýra
vykostěné kuřecí nožičky (počet dle potřeby)
1 kg brambor
mletý kmín
sůl
pepř
1 cibule
olej
kečup
1 dl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na rezance narezanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a za občasného miešania dusíme 15 minút. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty primiešame na kocky narezaný tvrdý syr. Premiešame.

  2. Do vymasteného pekáča uložíme na kolieska narezané zemiaky, Navrstvíme kapustu.

  3. Prelejeme trochou kečupu zmiešaného s vývarom.

  4. Na kapustu uložíme osolené a provensálskym korením posypané kuracie nožičky.

  5. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme, kým sú zemiaky mäkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!