Žížalky (celozrnné paprikové tyčky se sezamem) recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

120 ml vody
velká špetka cukru
lžička soli
lžička mleté červené papriky
lžíce sezamu
lžíce oleje
100 g pšeničné mouky celozrnné
100 g hladké mouky
8-9 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Těsto jsem dělala ručně, pro pekárnu je ho malé množství.

  2. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené hladké mouky a počkáme, než kvásek vyyne. Pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto.

  3. Na vykynutí mu stačí 20 minut, pak ho rozválíme na plát (mírně podsypneme) a nakrájíme tyčky.

  4. Každou před uložením na plech zkroutíme, na vykynutí jim stačí doba, než se předehřeje trouba. Pečeme zprvu prdce, pak dopékáme do křupava na nižší teplotu (200°C/10 min, 170°C/10-15min - každá trouba peče jinak).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!