Angreštová omáčka pro milovníky angreštu recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

500 g téměř zralého (nepřezrálého)angreštu
45 g másla
2 lžíce hladké mouky
1/8 litru kyselé smetany podmáslí či kefíru
sůl
cukr
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut.

  2. Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny.

  3. Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!