Angreštová omáčka pro milovníky angreštu recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 500 g téměř zralého (nepřezrálého)angreštu
- 45 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/8 litru kyselé smetany podmáslí či kefíru
- sůl
- cukr
- pepř dle chuti
Postup Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Postup přípravy receptu
-
Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut.
Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny.
Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.