Babiččin chlebový dort recept
Top Recepty, Studená kuchyněSuroviny na recept
- Korpus:
- -1 kg hladké mouky
- -5 dcl vlažné vody
- -1 dcl mléka
- -2 lžičky soli
- -2 lžičky kmínu
- -2 až 3 lžíce octa
- -5 dkg droždí
Postup Babiččin chlebový dort
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme dohromady a asi 30 minut necháme kynout. Po té půlhodině těsto přendáme do (vymazané a vysypané) dortové formy a necháme ho ještě 20 minut kynout.
Potom potřeme těsto vodou a dáme do vyhřáté trouby. Po dalších 20 minutách znovu potřeme vodou se solí. Až dort zezlátne, je hotový.
Druhý den korpus dvakrát podélně rozřízneme a naplníme různými pomazánkami.