Babiččin chlebový dort recept

Top Recepty, Studená kuchyně

Suroviny na recept

Korpus:
-1 kg hladké mouky
-5 dcl vlažné vody
-1 dcl mléka
-2 lžičky soli
-2 lžičky kmínu
-2 až 3 lžíce octa
-5 dkg droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a asi 30 minut necháme kynout. Po té půlhodině těsto přendáme do (vymazané a vysypané) dortové formy a necháme ho ještě 20 minut kynout.

  2. Potom potřeme těsto vodou a dáme do vyhřáté trouby. Po dalších 20 minutách znovu potřeme vodou se solí. Až dort zezlátne, je hotový.

  3. Druhý den korpus dvakrát podélně rozřízneme a naplníme různými pomazánkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!