Babiččiny škubánky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1400 g brambor
200 - 250 g hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Když jsou měkké, slijeme veškerou vodu a brambory zaprášíme moukou. Hrnec přiklopíme a necháme mouku spařit asi 10 minut. Mačkadlem vytvoříme hladké těsto, které bude mít lepivější konzistenci (to je v pořádku).

  2. Nakonec mokrýma rukama tvarujeme silnější placky, které smažíme z obou stran dozlatova.Škubánky dáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem, kompotem nebo jogurtovým dipem (jogurt, bylinky, koření, česnek).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!