Banánová roláda II. recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
6 vajíčko
140 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
Krém:
2 čokoládu na vaření
2 smetana 33%
2 banán
Trošku másla
hrubé mouky na vysypání plechu.
Nebo pečící papír.

Postup přípravy receptu

  1. Den předem večer si svaříme smetanu s čokoládou (nenechat projít varem). Po malém vychladnutí dáme do ledničky odležet na druhý den. Zhruba po 12 hodinách smetanu vyšleháme.

  2. Poté vymažeme plech máslem, vysypeme hrubou moukou a přejdeme k přípravě těsta.

  3. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky+cukr+poloh.m. smícháme a poté přidáme vyšlehané bílky. Nalijeme na plech, stejnoměrně rozprostřeme těsto po plechu a vložíme ho do vyhřáté trouby na krátkou chvíli. Pozor, ať se neupeče moc, špatně by se rolovalo. Těžko udávat čas a teplotu, poněvadž to opravdu záleží na spotřebičích každé z Vás:o)

  4. Poté vyjmeme a opatrně sejmeme na utěrku a pomalu ještě za tepla srolujeme a dáme klidně odpočinout takto srolované těsto v utěrce do lednice. Až je těsto vychladlé pomažeme 2/3 šlehačky, poklademe banány viz. foto a již bez utěrky zabalíme a potřeme zbytkem šlehačky a dáme zatuhnout do leničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!