Banánová roláda II. recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 6 vajíčko
- 140 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- Krém:
- 2 čokoládu na vaření
- 2 smetana 33%
- 2 banán
- Trošku másla
- hrubé mouky na vysypání plechu.
- Nebo pečící papír.
Postup Banánová roláda II.
Postup přípravy receptu
-
Den předem večer si svaříme smetanu s čokoládou (nenechat projít varem). Po malém vychladnutí dáme do ledničky odležet na druhý den. Zhruba po 12 hodinách smetanu vyšleháme.
Poté vymažeme plech máslem, vysypeme hrubou moukou a přejdeme k přípravě těsta.
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky+cukr+poloh.m. smícháme a poté přidáme vyšlehané bílky. Nalijeme na plech, stejnoměrně rozprostřeme těsto po plechu a vložíme ho do vyhřáté trouby na krátkou chvíli. Pozor, ať se neupeče moc, špatně by se rolovalo. Těžko udávat čas a teplotu, poněvadž to opravdu záleží na spotřebičích každé z Vás:o)
Poté vyjmeme a opatrně sejmeme na utěrku a pomalu ještě za tepla srolujeme a dáme klidně odpočinout takto srolované těsto v utěrce do lednice. Až je těsto vychladlé pomažeme 2/3 šlehačky, poklademe banány viz. foto a již bez utěrky zabalíme a potřeme zbytkem šlehačky a dáme zatuhnout do leničky.