BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g brambor
- 120 g hrubé mouky
- 40 g cukru krupice
- 30 g Hery
- špetka soli
- 3 jablka
- skořicový cukr
- rozinky
- kousek čokolády na vaření
Postup BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP
Postup přípravy receptu
-
Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou solí. Vidličkou lehce promícháme, až nám vznikne něco jako žmolenka. Pak zakapeme rozehřátým tukem a ještě trochu vidličkou promícháme.
Polovinu drobenky rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (můžeme vysypat kokosem). Na to nahrubo nastrouháme jablka, zasypeme skořicí a rozinkami a na to rozdrobíme zbytek žmolenky.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví.
Ihned po vytažení z trouby nahoru nastrouháme kousek čokolády, ta se teplem rozpustí.