BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

300 g brambor
120 g hrubé mouky
40 g cukru krupice
30 g Hery
špetka soli
3 jablka
skořicový cukr
rozinky
kousek čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou solí. Vidličkou lehce promícháme, až nám vznikne něco jako žmolenka. Pak zakapeme rozehřátým tukem a ještě trochu vidličkou promícháme.

  2. Polovinu drobenky rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (můžeme vysypat kokosem). Na to nahrubo nastrouháme jablka, zasypeme skořicí a rozinkami a na to rozdrobíme zbytek žmolenky.

  3. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme tak dlouho, až povrch mírně zrůžoví.

  4. Ihned po vytažení z trouby nahoru nastrouháme kousek čokolády, ta se teplem rozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!