Bedly po lesnicku recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

10 bedel
6 stroužků česneku
sůl
trochu oleje
drcený kmín
tuk
Těstíčko:
2 vejce
5 lžic piva
4 až 5 lžic hladké mouky
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je. Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat.

  2. Kloboučky potřeme česnekovou směsí, posypeme drceným kmínem a namáčíme do těstíčka. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce s trochou soli, přidáme pivo a hladkou mouku. Musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko.

  3. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo. Postupně do něj vkládáme kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažíme dozlatova. Bedly můžeme ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější. Podáváme buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!