Bezlepkové ovocné odpalované knedlíky recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

400 g BL mouky
1 PL vanilkového pudinkového prášku
0,5 l mléka
100 g másla
špetka soli
1 celé vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mléko v kastrolu spolu s máslem a solí svaříme. Vsypeme mouku a mícháme, aby vzniklo hutné těsto. Dobře propaříme a dáme schladnout.

  2. Do schladlé hmoty zapracujeme pomocí el. šlehače vejce. Těsto přendáme na silikonový vál a ještě dobře propracujeme rukama. Jde to výborně, těsto nelepí, je hebké a vláčné.

  3. Z hotového těsta oddělujeme lžící kusy, které v dlani trochu propracujeme, rozplácneme a obalíme jim dobře jahodu. Nesmí zůstat žádná dírka nebo spára, která by knedlík ve vodě narušila a pustila dovnitř vodu. Hotový knedlík ještě poválíme v dlaních, jako když chceme mít kvalitní sněhovou kouli.

  4. Knedlíky vhazujeme do vroucí vody, promícháme, aby se nám nechytily u dna. Vaříme 5-7 min. podle velikosti. Když vyplavou, tak ještě tak 1 minutu.

  5. Na knedlíky mám ráda do tuha vyšlehanou šlehačku s jednou lžící moučkového cukru, do které nakonec zašlehám jednu kysanou smetanu. Také strouhaný tvaroh a rozpuštěné máslo. A strouhanka na máslíčku je taky luxusní bašta


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!