Bezlepkový kuličkový řez Hungary recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

Tmavé těsto:
20 dkg BL mouky (Schar Mix)
10 dkg moučkového cukru
2 vejce
3 lžíce kakaa
150 g změklého másla
1 PL oleje
1/2 kypřícího prášku
1/2 KL skořice
špetka soli
Na světlé těsto:
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
skořicový cukr
150 g změklého másla
2 PL oleje
1 vanilkový pudink -práškový
2 tvarohy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na tmavé těsto vypracujeme hmotu. Bude mít tendenci se lepit. Proto ji dáme aspoň na 30 min do lednice.

  2. Ze surovin na světlé těsto oddělíme žloutky a vyšleháme je šlehačem s cukrem, skořicovým cukrem a solí do husté hmoty. Přidáme máslo s olejem a znovu pořádně prošleháme. Zašleháme pudinkový pášek a nakonec zapracujeme tvarohy.

  3. Z odleželého tmavého těsta vytvarujeme stejné kuličky, které vyskládáme rovnoměrně do vystříkaného pekáče (velikost cca půl velkého plechu). Dáme znovu do lednice ztuhnout.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do tvarohové hmoty.

  5. Hmotu neneseme na kuličky a zlehka roztřeme.

  6. Troubu vyhřejeme na cca 160°C a pečeme 30 min. Zkusíme upečenost párátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!