Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- » 600 g brambor (vařených ve slupce)
- »1 vejce
- »100 g hrubé mouky
- » 100 g hrubé krupice
- »sůl
- náplň:
- » salám
- »škvarky
- » uzené maso (dle chuti)
- »1 cibule
- »1 lžíce sádla
Postup Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené
Postup přípravy receptu
-
Z taktických důvodů (viz dále) si nejprve připravte náplň: na sádle nechte zesklovatět sekanou cibuli, přidejte na kostičky pokrájený salám, případně škvarky a uzené (výborná je i směs) a zvolna vše orestujte a prohřejte.
Brambory oloupejte a jemně nastrouhejte nebo prolisujte. V míse vytvořte v bramborové hmotě důlek, rozklepněte do něj vejce, přidejte sůl, mouku, krupici a rukou zadělejte tužší těsto.
Rozdělte je na 3 díly a z každého vypracujte na pomoučněném vále válečkem obdélníkový plátek (těsto nesmí dlouho stát, zvolna řídne). Na každý plát rozložte část masové směsi a vše srolujte jako štrúdl.
Každý váleček zabalte zvlášť do alobalu, všechny přeložte na plech a v troubě vyhřáté na 160°C je upečte (cca 40 minut). Asi po 20 minutách válečky otočte, aby se uvnitř nepřipekly!
Upečené knedlíky rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte je s kysaným zelím a na sádle orestovanou cibulkou.