Bramborové placky plněné masem recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Těsto:
500 g oloupaných brambor
sůl
cca 150 g hrubé mouky, dle potřeby
1 rovná lžička drceného kmínu (majoránka)
Dále:
pečené vepřové maso
kuře pečené nebo uzené
uzené vepřové maso
škvarky
kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory necedíme, ve vodě je rozšťoucháme dohladka a poté vmícháme tolik mouky, abychom vytvořili vláčné, tvárné těsto. Kdo rád majoránku, může ji do těsta vmíchat zároveň s moukou.

  2. Lžící odebíráme z těsta kousky, ze kterých vytvoříme placky, ty naplníme pokrájeným libovolným masem (můžeme použít i zbylé od oběda) nebo škvarky. Ke škvarkům můžeme přidat i trochu kysaného zelí a k masu zase i trochu výpeku.

  3. Placky uzavřeme jako knedlík, který následně opatrně zploštíme opět do placky. Ty pak pečeme v rozpálené pánvi s trochou sádla nebo oleje z obou stran dozlatova a křupava.

  4. Podáváme teplé, s dušeným zelím, řepou, špenátem, kysaným zelím, zeleninovými saláty... Výborné jsou též i studené a podávat je můžeme třeba jako rychlé pohoštění k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!