Bramborové placky plněné masem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- Těsto:
- 500 g oloupaných brambor
- sůl
- cca 150 g hrubé mouky, dle potřeby
- 1 rovná lžička drceného kmínu (majoránka)
- Dále:
- pečené vepřové maso
- kuře pečené nebo uzené
- uzené vepřové maso
- škvarky
- kysané zelí
Postup Bramborové placky plněné masem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme doměkka, pod poklicí. Po uvaření brambory necedíme, ve vodě je rozšťoucháme dohladka a poté vmícháme tolik mouky, abychom vytvořili vláčné, tvárné těsto. Kdo rád majoránku, může ji do těsta vmíchat zároveň s moukou.
Lžící odebíráme z těsta kousky, ze kterých vytvoříme placky, ty naplníme pokrájeným libovolným masem (můžeme použít i zbylé od oběda) nebo škvarky. Ke škvarkům můžeme přidat i trochu kysaného zelí a k masu zase i trochu výpeku.
Placky uzavřeme jako knedlík, který následně opatrně zploštíme opět do placky. Ty pak pečeme v rozpálené pánvi s trochou sádla nebo oleje z obou stran dozlatova a křupava.
Podáváme teplé, s dušeným zelím, řepou, špenátem, kysaným zelím, zeleninovými saláty... Výborné jsou též i studené a podávat je můžeme třeba jako rychlé pohoštění k pivu.