Bramborovo - smetanové pagáče recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

550 g hladké mouky
50 ml vlažného mléka
1/2 sáčku sušeného droždí
1 čajová lžička cukru
250 g Hery
175 ml zakysané smetany
1 polévková lžíce soli
350 g uvařených brambor
2 celá vejce
1 vajíčko na potírání

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky dáme uvariť v osolenej vode, potom ich rozpučíme, pridáme vajíčka, mlieko, kyslú smotanu a maslo, soľ, cukor, dobre premiešame a dáme do pekárničky. Pridáme múku a droždie. Zapneme program cesto.

  2. Po vykysnutí 2-krát prekladáme, ked rozvaľkáme, troška posypeme múkou a popicháme vidličkou. Vykrajujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme na 170-180°C 15-20 minut podľa rúry.

  3. Cesto po vykysnutí je troška redšie, ale dá s ním dobre pracovať (poprípade môžeme pridať troška muky ešte).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!