Brambory dušené v mléce recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 600 g brambor
- 80 g másla
- mléko
- Hermelín
- Gouda
- sůl
- pažitka (hodně)
- tymián
- libeček
- jarní cibulka
Postup Brambory dušené v mléce
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Ve vyšší pánvi rozpustíme menší část másla a brambory krátce. orestujeme.
Zalijeme vařícím mlékem, tak pod povrch brambor a přidáme bylinky, kromě pažitky, a sůl. Dusíme s občasným zamícháním doměkka.
Mezitím rozpustíme máslo, až začne vonět a odstavíme. Měkké brambory slijeme (mléko můžeme použít do polévky nebo omáčky) a vytáhneme bylinky.
Na talíři horké brambory polijeme voňavým máslem, posypeme bohatě pažitkou, přidáme nakrájený Hermelín a nastrouhanou Goudu. Podáváme se salátem.