Brambory na pánvi se slézem kučeravým recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 800 g brambor
- 100 g klobásy
- 3 vejce
- 1,5 dl mléka
- 1,5 dl kečupu
- 50 g slézu kučeravého - (listy)
Postup Brambory na pánvi se slézem kučeravým
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje, pokládáme polovinu brambor.
Na to poukládáme na kolečka pokrájenou klobásu nebo na kostičky měkký salám, na to posekané listy slézu, trochu posolíme, okořeníme a polijeme kečupem.
Dále dáme druhou polovinu brambor, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Mezitím si rozšleháme vejce v mléku, nalijeme na brambory a přikryté pod pokličkou dodusíme, dokud se vejce nezatáhnou.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vysušíme. Na pánev nalijeme trochu oleje, dáme brambory, osolíme, opepříme a opečeme. Mezitím si klobásu (měkký salám) nakrájíme na kostičky. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme klobásu a obojí ještě chvíli opečeme.
Přidáme listy slézu pokrájené na proužky, promícháme a ještě podusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme rozšlehané vejce s mlékem a necháme dusit na pánvi přikryté pokličkou, dokud se vejce nezatáhnou.