Brambory s česnekovou omáčkou recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1 kg brambor
2 žluté papriky
2 zelené papriky
1 cibule
2 špekáčky
sůl
olej
provensálské koření
mletý kmín
Omáčka:
500 ml bílého jogurtu
4-5 prolisovaných stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a rozrežeme na štvrťky. Rozložíme na plech, pridáme na pásiky narezané papriky, na kocky narezané špekačky, narezanú cibuľu, pokvapkáme olejom, posypeme rascou a korením a premiešame.

  2. Vložíme do rúry a pri strednej teplote za občasného premiešania pečieme do mäkka.

  3. Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie a necháme vychladnúť.

  4. Na tanieri prelejeme vychladnutou omáčkou a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!