Brambory s česnekovou omáčkou recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg brambor
- 2 žluté papriky
- 2 zelené papriky
- 1 cibule
- 2 špekáčky
- sůl
- olej
- provensálské koření
- mletý kmín
- Omáčka:
- 500 ml bílého jogurtu
- 4-5 prolisovaných stroužků česneku
- sůl
Postup Brambory s česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky ošúpeme a rozrežeme na štvrťky. Rozložíme na plech, pridáme na pásiky narezané papriky, na kocky narezané špekačky, narezanú cibuľu, pokvapkáme olejom, posypeme rascou a korením a premiešame.
Vložíme do rúry a pri strednej teplote za občasného premiešania pečieme do mäkka.
Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie a necháme vychladnúť.
Na tanieri prelejeme vychladnutou omáčkou a podávame.