Brambory zapečené s lečem a mletým masem recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 kg brambor vařených ve slupce
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
4-5 stroužků česneku
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
1 zeleninové lečo
3 vejce
2 dcl mléka
100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, rozvoníme česnek, přidáme mleté maso a se solí, pepřem a paprikou dusíme 20 minut.

  2. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby.

  3. Zapékáme asi 15 minut. Pak zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!