Brambory zapečené se surimi, pórkem, kapkou smetany a parmazánem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 8 nových brambor s pěknou slupkou
- 250 g tyčinek surimi
- 1 pórek (zejména zelená část)
- 150 ml smetany
- 1 velký neoloupaný stroužek česneku
- 4-6 lžic jemně strouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce másla
- sůl
Postup Brambory zapečené se surimi, pórkem, kapkou smetany a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na měsíčky, neoplachujeme, pouze vysušíme v utěrce a vložíme je do pánve s rozpáleným máslem a olivovým olejem. Přihodíme neoloupaný stroužek česneku k ovonění brambor. Opékáme cca 5-7 minut dozlatova.
Opečené brambory scedíme a zbavíme přebytečného oleje, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout ve zbytkovém teple. Přidáme nakrájené surimi tyčinky a teprve nyní dobře osolíme.
Přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zapékáme při 200°c 15 minut. Potom posypeme jemně nastrouhaným parmazánem a dopečeme dalších 5-10 minut.
Podáváme horké.