Břeclavské řízky recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty
- 100 g anglické slaniny
- 3 sterilované okurky
- 1 cibule
- plnotučná hořčice
- 1-2 PL kečupu
- sádlo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup Břeclavské řízky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.