Broskvový dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

KORPUSY:
2 vejce
3/4 hrnku cukru krupice
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kakao
KRÉM:
2 odtučněné měkké tvarohy
1 vanilkový cukr
1 šlehačka v prášku
1 smetafix
1 lžíce rumu
1 lžíce cukru
vychladlý neslazený kokosový pudink
uvařený z 250 ml mléka
MARMELÁDA:
meruňková marmeláda (broskvová)
ZDOBENÍ:
strouhaný kokos
1 plechovka broskví
1 želatina - čirá
zlatobílé zdobení (kuličky)
bílá cukrářská poleva
piškoty

Postup přípravy receptu

  1. KORPUSY: Žloutky + cukr vyšlehat do pěny. Bílky - vyšlehat tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přisypat mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a ostatní suroviny (tmavý korpus + kakao, světlý korpus + vanilkový cukr). Naposledy vmíchat sníh a péct na 150°C asi 45 minut.

  2. KRÉM: Šlehačku připravit podle návodu, přisypat smetafix. Tvarohy vyšlehat s vanilkovým cukrem a rumem, přidat vychladlý kokosový pudink, cukr a hotovou šlehačku. Dát do ledničky.

  3. MARMELÁDA: Ještě ve skleničce nožem pořádně promíchat, aby šla hezky natírat na korpus.

  4. ZDOBENÍ: Oba vychladlé korpusy podříznout v půlce. Začít světlým korpusem, ten natřít marmeládou, přiložit tmavý plát, ten natřít krémem, další světlý natřít marmeládou a pokrýt hodně slaboučkými plátky broskví, přiložit poslední tmavý plát. Dort zboku natřít krémem a obsypat kokosem. Potom natřít krémem i vršek. Polovinu vrchní části dortu posypat kuličkami, druhou nechat jen s krémem. Z broskví nakrájených na měsíčky udělat uprostřed růžici, další dílečky dát dokola ke kraji. Lehce potřít želatinou, aby broskve neosychaly. Z piškotů vykrájet malá srdíčka, ta z poloviny máčet do světlé polevy. Hotový dort dát do ledničky ztuhnout a asi po 2 hodinách podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!