Broskvový dort recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- KORPUSY:
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- kakao
- KRÉM:
- 2 odtučněné měkké tvarohy
- 1 vanilkový cukr
- 1 šlehačka v prášku
- 1 smetafix
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce cukru
- vychladlý neslazený kokosový pudink
- uvařený z 250 ml mléka
- MARMELÁDA:
- meruňková marmeláda (broskvová)
- ZDOBENÍ:
- strouhaný kokos
- 1 plechovka broskví
- 1 želatina - čirá
- zlatobílé zdobení (kuličky)
- bílá cukrářská poleva
- piškoty
Postup Broskvový dort
Postup přípravy receptu
-
KORPUSY: Žloutky + cukr vyšlehat do pěny. Bílky - vyšlehat tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přisypat mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a ostatní suroviny (tmavý korpus + kakao, světlý korpus + vanilkový cukr). Naposledy vmíchat sníh a péct na 150°C asi 45 minut.
KRÉM: Šlehačku připravit podle návodu, přisypat smetafix. Tvarohy vyšlehat s vanilkovým cukrem a rumem, přidat vychladlý kokosový pudink, cukr a hotovou šlehačku. Dát do ledničky.
MARMELÁDA: Ještě ve skleničce nožem pořádně promíchat, aby šla hezky natírat na korpus.
ZDOBENÍ: Oba vychladlé korpusy podříznout v půlce. Začít světlým korpusem, ten natřít marmeládou, přiložit tmavý plát, ten natřít krémem, další světlý natřít marmeládou a pokrýt hodně slaboučkými plátky broskví, přiložit poslední tmavý plát. Dort zboku natřít krémem a obsypat kokosem. Potom natřít krémem i vršek. Polovinu vrchní části dortu posypat kuličkami, druhou nechat jen s krémem. Z broskví nakrájených na měsíčky udělat uprostřed růžici, další dílečky dát dokola ke kraji. Lehce potřít želatinou, aby broskve neosychaly. Z piškotů vykrájet malá srdíčka, ta z poloviny máčet do světlé polevy. Hotový dort dát do ledničky ztuhnout a asi po 2 hodinách podávat.