Bublanina s malinami - z hrníčku recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
120 g cukru krupice
170 ml oleje
150 ml mléka
300 g polohrubé mouky
40 g bramborového škrobu
1 lžíce jedlé sody
140 g malin nebo ostružin
1 lžíce hrubé mouky
máslo a jemně strouhané piškoty na vymazání a vysypání hrníčků
šlehačka, zakysaná smetana nebo sladký tvaroh na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Hrníčky vhodné na pečení, snášející teplotu cca 180°C vymažeme máslem a vysypeme piškotovou drtí. Piškoty můžeme buď nastrouhat nebo použít sekáček potravin.

  2. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zašleháme do něj 40 g cukru.

  3. Vyšleháme žloutky s 80 g cukru do bělavé pěny a za stálého šlehání přilijeme pozvolna olej. Vmícháme mléko pokojové teploty a pak smíchanou a prosetou sypkou směs - mouku se Solamylem a jedlou sodou. Pak už lehce vmícháme sníh a nakonec opět velmi lehce vmícháme ovoce, které jsme trošku obalili v hrubé mouce.

  4. Připravené hrníčky naplníme do 3/4 těstem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Použila jsem horkovzduch160°C cca 25 minut. Příště bych asi teplotu snížila na 150°C. Při nahřívání trouby jsem tam už rovnou vložila nízký plech, na který jsem pak hrníčky naukládala.

  5. Hotovou bublaninu necháme trochu zchladnout, můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme s přislazenou šlehačkou, zakysanou smetanou nebo se sladkým tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!