Buši slezinková recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

2 ks vepřových slezin (400 g) lze i hovězí úměrné váhy
sůl
2 ks cibule
1 Masox
2-3 lžíce sádla
pepř
polohrubá mouka na zahuštění
koření

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na plátečky (proužky) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme.

  2. Mírně orestujeme (chvilku), podlijeme horkou vodou. Množství podle toho, kolik budeme chtít omáčky. Vždy se dá ještě dolít. Dáme zavařit masox nebo bujon a po chvilce vaření zaprášíme polohrubou moukou na požadovanou hustotu. Já mouku rozmíchám do trochu vody a přilévám za stálého míchání, abych neměl hrudky - nevěřím si). Ochutnám, dochutím, hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!