Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 160 g hladké mouky
- 120 g másla nebo tuku na pečení
- (před přípravou nakrájet na kostičky, tuk musí být chladný)
- 2 lžíce ledové vody
- 3 lžíce moučkového cukru
- špetka soli a dvakrát tolik skořice
- Náplň:
- 150 g třtinového cukru
- 0,5 litru mléka
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový nebo karamelový puding v prášku
- 75 g měkkého másla
- 2 lžičky skořice
- špetka soli
- Na ozdobu:
- šlehačka
- skořice
Postup Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Postup přípravy receptu
-
Příprava korpusu: Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil), spojíme ve směs velmi podobnou drobence. Směs pokropíme vodou a spojíme v těsto, které zabalíme do igelitu a následně necháme minimálně 1 h odpočívat v lednici.
Po jedné hodině těsto rozválíme na cca 1 cm tlustý kruhový plát, kterým vyložíme dno a stěny koláčové, popřípadě dortové formy. Propícháme vidličkou, aby se krusta zbytečně nenafukovala. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy (+ 2x výška stěny) a přitiskneme jej na dno a strany formy pokryté těstem. Následně vyloženou formu zaplníme až po okraj rýží nebo fazolemi. Během pečení mohou papírové stěny spadnout z boků, avšak fazole tomu svým tlakem zabrání a korpus bude takový, jak má být. Před pečením doporučuji ještě nechat v lednici. Pečeme v předehřáté troubě na 220°Celsia 10 minut, následně vyjmeme pečící papír s fazolemi a vrátíme na 5 minut dopéct. Hotový korpus necháme vychladnout.
Příprava náplně: Do rendlíku nalijme nejprve mléko, poté máslo, vejce a suché suroviny, řádně promícháme. Vaříme na vyšším plameni do zhoustnutí, neustále mícháme. Jakmile krém zhoustne, vlijeme jej do formy a necháme vychladnout. Doporučuji dát koláč po vychladnutí na 1 hod. do lednice. Poprášíme skořicí, zdobíme šlehačkou a podáváme.