Česnekovo-rozmarýnová panenka recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 600-800 g vepřové panenky
- 4 stroužky česneku
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- sůl
- černý pepř (nejlépe čerstvě mletý)
- 1 lžíce soleného másla (nebo máslo a špetka soli)
- 1 lžíce hladké mouky
- studený vývar nebo voda
- 1 lžíce dijonské hořčice
Postup Česnekovo-rozmarýnová panenka
Postup přípravy receptu
-
Panenku rozkrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a do středu uděláme zářez ostrým nožem.
Do zářezu napěchujeme česnek, nakrájený na tenké špalíčky a pár lístečků rozmarýnu.
Porce masa zakapeme olivovým olejem (potřeme) a necháme odležet - nejlépe do druhého dne.
Rozpálíme plochou pánev, dáme na ni asi lžící olivového oleje a vložíme porce masa. Opečeme je zprudka ze všech stran dohněda, trvá to asi 10 minut, potom vyjmeme a vložíme do trouby, kterou jsme si rozehřáli na cca 180°C.
Do výpečku vložíme lžíci másla, necháme rozehřát, zasypeme moukou, osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou.
Přidáme lžíci hořčice a dochutíme solí, pepřem, případně sojovou omáčkou. Při podávání porce příčně rozkrojíme.