Česnekovo-rozmarýnová panenka recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

600-800 g vepřové panenky
4 stroužky česneku
několik snítek čerstvého rozmarýnu
olivový olej
sůl
černý pepř (nejlépe čerstvě mletý)
1 lžíce soleného másla (nebo máslo a špetka soli)
1 lžíce hladké mouky
studený vývar nebo voda
1 lžíce dijonské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozkrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a do středu uděláme zářez ostrým nožem.

  2. Do zářezu napěchujeme česnek, nakrájený na tenké špalíčky a pár lístečků rozmarýnu.

  3. Porce masa zakapeme olivovým olejem (potřeme) a necháme odležet - nejlépe do druhého dne.

  4. Rozpálíme plochou pánev, dáme na ni asi lžící olivového oleje a vložíme porce masa. Opečeme je zprudka ze všech stran dohněda, trvá to asi 10 minut, potom vyjmeme a vložíme do trouby, kterou jsme si rozehřáli na cca 180°C.

  5. Do výpečku vložíme lžíci másla, necháme rozehřát, zasypeme moukou, osmažíme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  6. Přidáme lžíci hořčice a dochutíme solí, pepřem, případně sojovou omáčkou. Při podávání porce příčně rozkrojíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!