Čokoládové bábovičky s kávovým sirupem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
50 g kakaa
150 g hnědého třtinového cukru
100 g hořké čokolády
125 ml vařící vody
2 vejce
30 g oloupaných mletých mandlí
50 g hladké mouky
Sirup:
100 g krupicového cukru
120 ml vody
1 lžička instantní kávy

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme kakao, cukr a nalámanou čokoládu. Zalijeme vařící vodou, misku zakryjeme a necháme několik minut zakryté, aby se čokoláda rozpustila. Pak směs dobře zamícháme, aby byla hladká.

  2. Do směsi přimícháme žloutky, mleté mandle a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho zamícháme do těsta.

  3. Formu na bábovičky (nebo muffiny) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a rovnoměrně nalijeme těsto. Vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Upečené bábovičky opatrně vyndáme z formiček a necháme vychladnout.

  4. Zatímco se bábovičky pečou, připravíme kávový sirup: Do rendlíku se silným dnem nasypeme cukr a zalijeme ho vodou. Přivedeme k varu, stále mícháme. Když sirup dosáhne konzistence medu, přisypeme lžičku instantní kávy, dobře rozmícháme a vypneme. Při podávání každou bábovičku přelijeme lžící sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!