Čokoládové brownies s kousky čokolády recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek (227 g) másla
2 hrnky (400 g) krupicového cukru
4 vejce
1,25 hrnku (160 g) kakaového prášku
1 kL soli
1 kL prášku do pečiva
1 PL vanilkového extraktu
1,5 hrnku (190 g) hladké mouky
200 g hořké čokolády (nakrájené na kousky)
100 g mléčné čokolády (nakrájené na kousky)

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. 2. Hluboký plech na pečení, velikosti 24 x 31 cm vyložíme pečicím papírem, a to tak, aby pečicí papír sahal přes okraj.

  3. 3. V menším hrnci na nižším stupni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme asi 1 až 2 minuty. Směs se nesmí vařit!

  4. 4. Směs másla nalijeme do velké mísy nebo kuchyňského robotu, vmícháme kakaový prášek, vejce, sůl, vanilkový extrakt. Řádné promícháme a vyšleháme.

  5. 5. Prášek do pečiva smícháme s moukou a postupně přidáme do směsi společně s krájenou čokoládou. Řádné promícháme.

  6. 6. Těsto nalijeme, resp. rozetřeme (směs bude tuhá, hutná, lepkavá) do připraveného plechu.

  7. 7. Pečeme 30 minut - pozor, abychom brownies nepekli moc dlouho a nevysušili je! Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci. Okraje budou hotové, ale prostředek se bude zdát lehce nedopečený.

  8. 8. Před podáváním a krájením necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!