Cukrové motánky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

20 g droždí
200 ml vlažného mléka
špetka soli
80 g cukru
400 g hladké mouky
80 g změklého másla
2 malá vejce
na potření: rozpuštěné máslo
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozpustíme v mléce, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a propracujeme. Necháme asi 30 minut vykynout.

  2. Máslo utřeme se zbylým cukrem a vejci do pěny, přidáme do nakynutého těsta a zapracujeme zbylou mouku. Na pomoučněném vále vytvarujeme motánky (cop ze dvou pruhů), dáme na vymaštěný plech a necháme chvíli kynout.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem a hustě zasypeme cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!