Dědkův kapr - gril recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

Kapr (může být i jiná rybka)
sůl
rozmarýn
koření na ryby
anglická slanina 4 plátky
cibule
česnek 2 stroužky
rajče střední 1 ks
olej
máslo
bílé víno suché(pivo)
Alobal

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, rajče na kolečka.

  3. Na stůl si rozvineme alobal, místo kde bude kapřík, přetřeme olejem, na něj nasypeme půl dávky cibule, půl česneku, pár plátků rajčete, položíme vedle sebe 2 plátky anglické, na to položíme připraveného kapra, přidáme pár jehliček rozmarýnu a opakujeme vrstvení - na kapra anglickou, posypat cibulí, česnekem, rajčata. Do břišní dutiny i do zářezů můžeme vložit kousky másla. Poté zakapeme vínem (není-li víno, můžeme použít světlé pivo), ale opravdu jen zakapat (tak 1, max. 2 lžíce), aby to neplavalo.

  4. Pak dobře zabalíme do alobalu a dáme péct na venkovní gril. Lze i doma v troubě. Já balím 2 x - na ten druhý alobal si naliji trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu že se nic nespálí.

  5. Pečeme u kraje grilu, aby se nám kapr dobře prohřál a správně se propekl. Dobu vám nepovím, neboť nevím, jak velkého kapra máte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!