Dezert z jablek a brusinek recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

půl litru mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cukr dle chuti
3 žloutky
200 ml smetany
na jablka:
3 jablka
2 lžíce másla
půl hrnku brusinek
cukr dle chuti
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme vychladnout.

  2. Piškoty nalámeme na kousky.

  3. V kastrolu dáme vařit mléko s cukrem a až začne vřít, přidáme prášek a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme žloutky. Necháme vychladit. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do vystydlého pudinku.

  4. Připravíme skleničky a plníme. Na dno dáme rozdrobené piškoty, na to krém, ovoce a zase piškoty, krém a ovoce.

  5. Nejlepší je dělat tento pohár den předem, aby se piškoty stihly hezky rozmočit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!