Domácí jahodovo-jogurtové nanuky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Směs:
- 1 smetana ke šlehání
- 2 lžíce zakysané smetany
- 80 ml bílého jogurtu
- cca 300-400 g jahod
- 5 lžic cukru moučka
- Poleva:
- cca 3-4 čokolády na vaření
Postup Domácí jahodovo-jogurtové nanuky
Postup přípravy receptu
-
Jahody rozmixujeme ručním mixérem.
Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.
Vložíme do mrazáku minimálně na 5 hodin, ale klidně i na delší dobu. Já jsem pokračovala až druhý den.
Nad parou rozpustíme čokoládu, můžeme přidat trochu másla a do polevy namáčíme nanuky vyndané z formiček. Poté je vrátíme zpět do mrazáku.