Drůbeží játra s hroznovým vínem recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 400 g kuřecích jatýrek
- 1-2 cibule
- 1 hrozen bílého vína
- 1 dcl červeného vína
- kuřecí vývar nebo vodu
- sůl
- pepř
- rýže na přílohu
- máslo
Postup Drůbeží játra s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu.
Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího vývaru (vody) a 1 dcl červeného vína a restujte asi 4-5min
Na jiné pánvi na másle orestujte asi 400 g kuřecích jatýrek, která osolíte a opepříte.
Pak směs z první pánve (cibule s hroznovým vínem) přilijte na jatýrka. Ještě chvíli (zhruba 10-15min) podusíme. Podávejte s rýží jakkoliv uvařenou nebo jinak upravenou.