Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 750 g drůbežích jater (použila jsem krůtí)
- 250 g tenkých plátků česnekového boku
- 150 ml šťávy černého rybízu (použila jsem krabicovou 100%)
- 3 cibule
- 1 lžíce oleje lžíce
- 2 lžíce sladké sojové omáčky
- 1 lžička celého kmínu
- mletý pepř
- sůl
- nasekané zelené bylinky
Postup Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme.
Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy.
Vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory nebo hranolky.