Dušené hovězí na smetaně se zázvorem, majoránkou a česnekem recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g hovězího masa
2 cibule
trochu čerstvého zázvoru
1 malá lžička majoránky
3 stroužky česneku
100 ml smetany
jíška
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme maso nakrájené na kostky, osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě.

  2. Pak zalijeme malým množstvím vody, osolíme, opepříme, přidáme zázvor nakrájený nadrobno(já ho nastrouhala),pak ještě majoránku, prolisovaný česnek a dusíme do změknutí masa.

  3. Nakonec přidáme vodu, abychom měli dostatek omáčky, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, tím zahustíme, převaříme a je hotovo. Můžeme ozdobit nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!