Dušené španělské hovězí-Ropa vieja recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1 kg zadního hovězího masa
5 stroužků česneku
trochu oleje
1 zelená paprika
trochu hrášku
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce nakrájené koriandrové natě
1 lžíce bílého vinného octa
240 ml rajského protlaku
500 ml hovězího vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm.

  2. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky.

  3. Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet, rajský protlak, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou.

  4. Na mírném ohni dusíme nejméně 1 hodinu, až je maso prostě dokonale měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!