Dušený lilek recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

2 menší lilky
250 g žampionů
1 cibule
200 g nařezaných fazolek
200 g kukuřice
500 ml zeleninového vývaru
3 lžíce rajčatového protlaku
olej
pepř
sůl
4 lžíce sladké smetany
1 lžička hladké mouky
sekaná celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 minút dusíme.

  2. Pridáme vývar, pretlak a fazuľku, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 10 minút.

  3. Nakoniec prisypeme kukuricu, privedieme k varu a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Krátko povaríme. Podávame posypané sekanou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!