Dušený zázvorový bůček s kuskusem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- ssi 1/2 kg libového bůčku
- olivový olej
- cca 2 cm zázvoru
- 1 lžička sušeného česneku
- Na dokončení:
- 1 lžíci hladké mouky
- několik žampionů
- sůl
Postup Dušený zázvorový bůček s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc.
Poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme v tlakovém hrnci-(nemusí být, ale pak dusíme déle), zalijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut.
Hrnec otevřeme, nakrájíme do směsi žampiony na tenké plátky a ještě dusíme bez zavírání. Nakonec zahustíme hladkou moukou a provaříme.