Dušený zázvorový bůček s kuskusem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

ssi 1/2 kg libového bůčku
olivový olej
cca 2 cm zázvoru
1 lžička sušeného česneku
Na dokončení:
1 lžíci hladké mouky
několik žampionů
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na proužky a naložíme do směsi zázvoru, česneku a oleje. Pokud máme čas, necháme maso marinovat přes noc.

  2. Poté celou směs i s marinádou zprudka opečeme v tlakovém hrnci-(nemusí být, ale pak dusíme déle), zalijeme trochou vody a dusíme cca 15 minut.

  3. Hrnec otevřeme, nakrájíme do směsi žampiony na tenké plátky a ještě dusíme bez zavírání. Nakonec zahustíme hladkou moukou a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!