Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 50 g práškového kakaa
- 200 g hladké mouky
- náplň:
- 200 g strouhaného kokosu
- 250 g moučkového cukru
- 120 g instantní krupicové kaše (dle potřeby)
- 250 g másla
- 150 ml rumu (dle potřeby)
- poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 70 g tuku
Postup Dvoubarevné kokosové řezy s tuzemákem
Postup přípravy receptu
-
Naložte do mísy odváženou mouku s cukrem, přidejte prosáté kakao, měkké, na kostky pokrájené máslo, vejce a v jediném kroku vypracujte ideálně v robotu tmavé těsto konzistence řídkého lineckého. Vypracujte je co možná nejrychleji, aby v něm příliš nepovolil tuk.
Na plechu s plátem pečicího pak z těsta vytáhněte“ stěrkou, případně jednoručním válečkem rovnoměrně silný plát a v troubě vyhřáté na 180°C ho upečte (cca 15 minut).
Hned po vyjmutí z trouby plát propíchejte několikrát vidličkou. Připravte si náplň: ve větší míse smíchejte strouhaný kokos s moučkovým cukrem a krupicovou kaší, přilijte rozehřáté máslo, rum a vše promíchejte. Hmotu podle potřeby dohustěte krupicovou kaší, případně zřeďte přídavkem rumu.
Směs naneste na ještě teplý upečený plát a stěrkou či nožem ji uhlaďte povrch. Povrch nakonec polijte rozehřátou čokoládovou polevou a než ztuhne, posypte ji strouhaným kokosem.