Eintopf z červené řepy recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

asi 500 g červené řepy
1 větší cibule
5 - 6 brambor
500 g kysaného zelí
300 g vařeného uzeného masa
1 bobkový list
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezanú cviklu a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút.

  2. Zalejeme vodou, aby bola cvikla zakrytá, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a povaríme 10 minút.

  3. Potom vložíme na kocky narezané zemiaky a varíme, kým nie sú mäkké.

  4. Nakoniec pridáme kyslú kapustu, na kocky narezané údené mäso, ak treba, dolejeme horúcou vodou a podusíme ešte 5 minút.

  5. Eintopf má byť hustý, preto dolievame nie príliš veľa vody. Podávame s tmavým chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!