Kokosovo-jablečný moučník s čokoládovým krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1 pudinkový prášek s kokosem
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 jablíčka
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- limetková šťáva z 1 limetky
- limetková kůra z 1 limetky
- 100 g másla
- Na krém:
- 1 tvaroh
- 1 zakysanou smetanu
- 1 smetanu na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 PL moučkového cukru
- 2 čokoládové pudinkové prášky
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- limetková kůra z 1/2 limetky
- 2 vanilkové cukry
- Na polití hotového korpusu:
- 100 ml kávy turka
- 50 ml Amaretta
Postup Kokosovo-jablečný moučník s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou a šťávou z limetky. Vše ještě jednou promícháme, musí vzniknout hustší těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C asi 30 minut.
Dále si připravíme tureckou kávu, kterou přecedíme přes sítko a smícháme s Amaerettem.
Na krém si smícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba cukry, šťávu a kůru z limetky. Přidáme čokoládové pudinkové prášky a promícháme.
Dále si ušleháme smetanu a postupně zašleháváme tvarohový krém.
Vychladlý korpus polijeme vychladlou kávou, necháme vsáknout. Natřeme krémem a ozdobíme čokoládovýn zdobením. Moučník necháme ztuhnout. Pak už si uvaříme kávičku a pochutnáváme si.