Fazolkový kuskus recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

120-140 g kuskusu
160 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
60 g anglické slaniny (nebo tofu)
1 lžíce oleje
100 g cibule
2-3 stroužky česneku, dle chuti
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.

  2. Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na cedníku necháme okapat.

  3. Oloupanou cibuli pokrájíme a osmažíme na trošce oleje dosklovata, poté přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a nakonec do pánve přidáme rozvonět i nasekaný česnek a lístečky (nebo snítku) tymiánu. Přisypeme okapané fazolky, ještě velmi krátce osmažíme za občasného promíchání, aby se fazolky prohřály. Do hotové směsi vmícháme hotový teplý kuskus, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.

  4. Pokud chceme použít fazolkový kuskus jako bezmasý pokrm, vynecháme slaninu. Tu můžeme nahradit uzeným tofu nebo šmakounem, ale nutné to není.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!