Fenyklová polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 bulvy fenyklu,
nakrájené na větší kousky
2 l zeleninového vývaru
sůl a pepř podle chuti
světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistěte a lístky dejte stranou.

  2. Rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velké pánvi při střední teplotě. Přidejte kousky fenyklu a smažte, dokud fenykl nezačne zlátnout, asi 10 minut.

  3. Zalijte vývarem a duste, dokud fenykl nezměkne, asi dalších 15 minut.

  4. Poté krátce rozmixujte, aby v polévce zůstalo pár kousku fenyklu v celku. Zahustěte světlou jíškou.

  5. Dosolte, opepřete a podávejte třeba s parmazánovými tyčinkami. Na talířích posypte připravenými lístky fenyklu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!