Fermentování bylin na čaj recept
Top Recepty, NápojeSuroviny na recept
- Divoce rostoucí maliník, ostružiník a jahodník, mohou být samostatně, ale směs 1:1:1 všech tří je nejlepší.
- - neprodejné v běžném obchodě -
Postup Fermentování bylin na čaj
Postup přípravy receptu
-
Čerstvě natrhané rostliny se nechají 12 hodin ve stínu zavadnout, pak otrháme listy a v tenké vrstvě je rozložíme na čisté plátno (utěrku), lehce pokropíme vodou, můžeme pomačkat nebo přejet válečkem na nudle, pak pevně zavineme do plátna a necháme 24 hodin zabalené.
Listy se zapaří a zahnědnou (zfermentují) a pěkně voní.
Po této době je rozbalíme a obvyklým způsobem usušíme.
Nálev z takto upravených listů má čajovou barvu, pěkně voní a má plnější chuť.