Filé s paprikami a kuskusem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 balíček (4 kostky) filé z aljašské tresky
- sůl
- pepř
- olej
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- trochu hladké mouky
- 1/2 lžičky mleté papriky
- plátek másla
Postup Filé s paprikami a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Na jedné pánvi na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené papriky a osolíme, podusíme.
Filé z obou stran jemně osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme obalenou stranou na pánev s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran. Hotové filé vyjmeme a výpek trochu podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme plátek másla, chvilku prohřejeme a polijeme filé na talíři.
Do misky dáme hrnek (250 ml) kuskusu a zalijeme ho dvěma hrnky horkého vývaru, přikryjeme utěrkou a necháme nabobtnat, pak dochutíme dle potřeby solí a pepřem.