Filé s paprikami a kuskusem recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 balíček (4 kostky) filé z aljašské tresky
sůl
pepř
olej
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 cibule
3 stroužky česneku
trochu hladké mouky
1/2 lžičky mleté papriky
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na jedné pánvi na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené papriky a osolíme, podusíme.

  2. Filé z obou stran jemně osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Vložíme obalenou stranou na pánev s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran. Hotové filé vyjmeme a výpek trochu podlijeme vývarem nebo vodou a přidáme plátek másla, chvilku prohřejeme a polijeme filé na talíři.

  3. Do misky dáme hrnek (250 ml) kuskusu a zalijeme ho dvěma hrnky horkého vývaru, přikryjeme utěrkou a necháme nabobtnat, pak dochutíme dle potřeby solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!