Filé z tresky s cuketou a mátou recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

4 větší filety z tresky
2 mladé cukety
1 lžíce kaparů
3 mladé cibulky
olivový olej
čerstvá máta
50 ml bílého vína
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Mladé cukety není třeba loupat. Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme cuketky, kapary, osolíme, opepříme a necháme dusit cca 10 minut.

  2. Odstavíme z ohně, vmícháme mátu, asi 10 lístků a necháme vychladnout.

  3. Filety příčně rozkrojíme na dvě části, vznikne tak osm kousků. Do zapékací misky rozložíme čtyři, zastříkneme vínem / nebo citronovou šťávou /, na každý dáme 2 lístky máty, rozdělíme na ně připravenou cuketovou směs, přikryjeme zbývajícími kousky filé, zakápneme olejem, osolíme opepříme a pečeme v rozehřáté troubě na 200° cca 15 minut. Teplota a čas jsou orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!