Filet z lososa s chřestem a maltézskou omáčkou recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

1 svazek chřestu
600 g filetu z lososa
sůl
pepř
olivový olej
400 g vařených brambor
Omáčka:
100 ml bílého vína
100 ml pomerančové šťávy
3 žloutky
150 g másla
dužina z 1 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.

  2. Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran.

  3. Pak je dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 8 minut.

  4. Připravíme omáčku. Do kastrůlku vlijeme víno a pomerančovou šťávu a necháme trochu svařit.

  5. Osolíme, opepříme a vešleháme žloutky.

  6. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a ušleháme hustou omáčku.

  7. Nakonec přidáme dužinu z pomeranče.

  8. Uvařený chřest překrájíme.

  9. Na pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme na něm brambory. Přidáme chřest a prohřejeme. A vynikající jídlo je na světě:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!