Fofr oběd z tlakáče recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 uzená kuřecí stehna
6 středně velkých brambor
100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...)
1 cibule
1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika)
4 stroužky CZ česneku
snítka rozmarýnu
sůl
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Slaninku či špek si nakrájíme na proužky, rovněž tak cibuli (tu na půl kroužky) a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky a nakrájíme na cca 3 mm kolečka.

  2. Do tlakáče dáme slaninu a počkáme, až bude křupavá, pak přihodíme zbytek tzn. cibuli, papriku, česnek a mícháme. Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením.

  3. Uzená stehýnka můžeme taky dokořenit (ale nemusíme). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakáč. Až začne syčet, tak nastavíme minutku na 5 minut a máme hotovo. Podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!