Funebrácká krkovička s černou kaší recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky krkovičky
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- Na marinádu:
- 3 dcl černého piva
- 2 lžíce medu
- 1 lžička chilli
- 3 stroužky česneku
- Na kaši:
- 400 g brambor
- 200 g černých fazolí
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Funebrácká krkovička s černou kaší
Postup přípravy receptu
-
Z černého piva, medu, čili a česneku připravíme marinádu, do které na pár hodin naložíme plátky masa. V kastrole rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, krátce osmahneme.
Pak přidáme plátky masa, které předtím osolíme a opepříme
. Maso i cibuli pražíme a hlídáme tak dlouho, dokud cibule nezačne hnědnout. V této chvíli je čas vlít nálev v němž jsme marinovali krkovičku.
Přiklopíme a dusíme dokud maso nezměkne.
Omáčka se během té doby zredukuje na velmi kvalitní sós.
Černá kaše: Den předem namočené černé fazole uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvařime brambory, taktéž doměkka.
Fazole rozmixujeme, přidáme uvařené a vychladlé brambory a vyvoříme kaši do níž zamícháme kousek másla.
Osolíme a opepříme. Na talíři zdobíme krkovičku podlitou sósem lžičkou majonézy.