Glazovaná červená řepa recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

Suroviny:
500 g červené řepy co nejdrobnější
3 KL hnědého cukru
3 KL másla
1 citron (šťáva)
kůra z 1/2 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu.

  2. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky).

  3. Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou.

  4. Za intenzivního míchání to všechno smažím 3 – 4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat. Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!