Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

celý králík
brambory
rajčata
dostatek špeku
cibuli
česnek
Worcesterová omáčka
sójová omáčka
kečup (všeho dle vlastního uvážení)
Marináda:
0,5 sklenky oleje
2 PL soli
steakové koření Kotányi
kmín
lžička pepře
švestková omáčka od Vitany
hodně silný alobal

Postup přípravy receptu

  1. Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek.

  2. Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení (nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace).

  3. Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchestrem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit.

  4. Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!